• Inschrijven Gratis PC-lessen• Groene Neteland = Plezante Neteland tijdens De Schakel• Sportvorming najaar 2012• Feestelijke opening• Vleermuizenwandeling• Groot huisvuil• Kamp C

Inschrijven Gratis PC-lessen
Digidak organiseert opnieuw gratis pc-lessen in de bib van Vorselaar.
 
U kan inschrijven op woensdag 29 augustus van 10u tot 12u en op donderdag 30 augustus van 18u tot 20u.
 
 
Groene Neteland = Plezante Neteland tijdens De Schakel
De gemeenten uit ‘Het Groene Neteland’ zijn enthousiaste deelnemers aan De Schakel. Vorig jaar ontvingen Herentals, Olen, Kasterlee, Herenthout en Vorselaar bijna 2000 fietsers.
 
Op 26 augustus zijn er wel 20 schakelroutes. Vanuit Vorselaar en Herentals kan u een hummeltjesroute en inctvisroute fietsen. In al de startplaatsen is er vrolijke animatie.
 
Deelnemen kost 3 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen voor 1 euro. Vertrek in Vorselaar aan Evenementenzaal De Dreef tussen 8u en 14u.  
 
 
Sportvorming najaar 2012
Sportregio Kempen, waartoe Vorselaar behoort, heeft een breed aanbod aan vorming op sportbestuurlijk, sporttechnisch en sportmedisch vlak.
 
In het najaar van 2012 staan er nieuwe sportvormingen op het programma. Het overzicht van de activiteiten kan u hier bekijken en downloaden.
 
 
Feestelijke opening
Op zondag 9 september zijn alle inwoners van Vorselaar welkom op de feestelijke opening van dienstencentrum Sprankel ! , serviceflats De Schittering en het kinderopvanginitiatief.
 
Van 13u30 tot 16u30 kan u de nieuwbouw in de Nieuwstraat ontdekken.
 
 
Vleermuizenwandeling
Vrijdag 24 augustus kan u deelnemen aan een vleermuizenwandeling van Natuurpunt op het Schupleer. Start om 20u in de Schapenstal.
 
 
Groot huisvuil
Opruiming van een zolder? Een versleten zetel en een kapot bed?
Zijn uw oude spullen nog proper en herbruikbaar? Contacteer de Kringwinkel Zuiderkempen vzw.
 
Groot huishoudelijk afval kan de gemeente ook op afroep ophalen. U betaalt hiervoor 20 euro per m³ afval. Op het afgesproken moment wordt het afval opgehaald.
Kamp C
Denkt u aan (ver)bouwen en heeft u al plannen (bijna) op papier, dan kan u een ‘second opinion’ vragen bij Kamp C. De architecten screenen uw bouwplannen op duurzaamheid en kunnen u nog nuttige tips meegeven.
 
Is uw toekomstige woning wel zo energiezuinig als gedacht? Heeft u geen interessante toepassingen over het hoofd gezien? Is uw woning bestand tegen toekomstige wetgeving? In ongeveer 45 minuten krijgt u specifieke info op maat. Kamp C geeft neutraal én gratis advies.